Prosta, szybka, kremowa i delikatna zupa, na którą pociechy będą czekać już od rana, przygotujesz z minimalnego zestawu produktów, a jej smak zauroczy również starszych domowników. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Umytą i obraną marchewkę, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, obraną cebulę pokrój w drobniutką kosteczkę. Obrane i umyte ziemniaki pokrój w kostkę, jajka ugotuj na twardo.
2. Tak przygotowane warzywa, wrzuć do garnka i lekko podsmaż na maśle. Gdy marchewka będzie miękka a cebulka zeszkli się, zalej wszystko bulionem.
3. Teraz dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz zielony groszek wraz z zalewą. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj starte na tarce o grubych oczkach jajka na twardo.
4. Gotuj zupę przez kilka minut, dopraw solą, pieprzem i przyprawami oraz drobno pokrojonymi świeżymi ziołami. Gotowe!