Jeśli właśnie brakuje Ci pomysłu na szybkie, sycące i pyszne danie z drobiem w roli głównej, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Przygotujesz je szybko, z minimalnego zestawu łatwo dostępnych produktów i bez żadnych trudności. Gwarantuję, że Twoja rodzina będzie zachwycona. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Umyj i osusz filety ręcznikiem papierowym, a następnie przekrój je wzdłuż na pół (tak jak na kotlety). Teraz rozbij je delikatnie przez folię spożywczą, pamiętaj, że mięso drobiowe jest delikatne i łatwo jest je uszkodzić podczas rozbijania. Dopraw mięso solą i pieprzem.
2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na rozgrzanej patelni z olejem . Potem dodaj do niej startą na tarce o grubych oczkach marchew. Smaż do miękkości i dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w kostkę serek topiony. Smaż do czasu, aż serek się rozpuści, a farsz będzie miał jednolitą konsystencję.
4. Na brzegu każdego rozbitego wcześniej plastra fileta, ułóż porcję farszu i zawiń ciasno w rulon, zawijając brzegi do środka. Możesz obwiązać mięso nitką lub spiąć wykałaczkami.
5. Tak przygotowane roladki, obtocz w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym. Gotowe!