Czas przygotowania: 15 min / Czas pieczenia: 30 min
Z podanego niżej przepisu wychodzi 5 naleśniczków. Jeśli masz ochotę na więcej, po prostu zwielokrotnij proporcjonalnie podane składniki.
Mięso przełóż do miski i przypraw solą i pieprzem. Dodaj do niego posiekaną cebulkę i czosnek (czosnek możesz także przepuścić przez praskę).
Następnie ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i również dodaj do mięsa. Dokładnie wymieszaj farsz.
Do osobnej miski wbij jajka, wlej mleko oraz dodaj sól. Składniki dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki.
Następnie na patelni rozsmaruj olej i rozgrzej ją. Naleśniki smaż z jednej strony, do momentu uzyskania złotego koloru.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Farsz umieść na nieprzysmażonej stronie ciasta i zawiń naleśnika w rulon.
Tak przygotowane naleśniki ułóż na blaszce (wysmarowanej olejem). Czas pieczenia wynosi 30 minut.