Dziś zachęcam Was do skorzystania z przepisu na wspaniały krem, który doskonale komponuje się z babeczkami, ciastami i wypiekami wszelkiej maści.

Przedstawiam Wam dziś przepis, który jako dziecko próbowałam pierwszy raz. Jest na tyle wyśmienity, iż warto go odkryć na nowo. Sprawdź jeden z najlepszych przepisów na krem.

Trafiłam na niego kiedyś w pewnym czasopiśmie kulinarnym. Od tamtego czasu, używam tego przepisu bardzo często. Niewątpliwą zaletą i cechą charakterystyczną kremu jest jego smak, który do złudzenia przypomina lody z naszego dzieciństwa. Wyśmienicie pachnie i smakuje. Jest świetnym wypełnieniem pomiędzy dwoma waflami. Po ostygnięciu można go także jeść jak lody domowe.

Składniki:

  • jajka 1 szt.
  • śmietana 350 gram
  • gładka mąka pszenna 3 łyżki
  • cukier 100 gram
  • opcjonalnie: biała czekolada
  • wanilia 1,5 grama
  • masło 110 gram

Przygotowanie:

Schłodzone w lodówce masło należy wyjąć i poczekać na jego zmięknięcie.

Następnie mieszamy jajko i cukier ze śmietaną.

Dodajemy wanilię i mąkę, mieszając cały czas do czasu zgęstnienia masy.

Po ubić trzepaczką masła łączymy wszystko ze śmietaną.

To wszystko! Wedle uznania można dodać do kremu świeże owoce lub białą czekoladę.

error: Content is protected !!