
Cienkie plasterki z kapusty stwórz. Umyj ogórka, paski oraz pierścienie z niego wytnij.

Wszystko w misce połącz. Jabłko obierz, cienkie paski z niego wytnij i sokiem z cytryny polej.

Dodaj posiekanego koperku. Solą i pieprzem dopraw. Jogurt lub kwaśną śmietanę wlej (jogurt dla naprawdę dietetycznej sałatki rekomendowany jest).

Kukurydzę wmieszaj. Dobrze wszystko wymieszaj i gotowe. Smacznego!

Kapustę i ogórka tak jak w pierwszym przepisie pokrój.

Posiekaną kolendrę i koperek dodaj. Jajka na twardo ugotowane białka i żółtka oddziel. Białka na małe kawałki pokrój, a żółtka widelcem rozgnieć.

Białka do warzyw w misce wmieszaj. Do żółtek sól, pieprz, olej, musztardę oraz śmietanę dodaj. Wymieszaj.
