Jeśli macie w domu borówki, koniecznie spróbujcie tego: Odwrócone ciasto o smaku karmelu – przygotowane w 5 min, pieczone przez 35 minut

Doskonały i szybki przepis na pysznie owocowe ciasto z szybkim przygotowaniem. Koniecznie wypróbuj jeśli w Twoim domu mieszkają smakosze słodkości! Twoi goście również docenią jego smak, gdy zaserwujesz je jako pyszny dodatek do aromatycznej kawki.

Potrzebujesz:

  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • cukier waniliowy do smaku
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki ( 250g )
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 200 – 250 g borówek bądź jagód
  • cukier puder do smaku
  • masło i bułka tarta do posypania formy

Przygotowanie:

Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj jogurt i wymieszaj.

Do masy dodaj również przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszaj do uzyskania jednolitego ciasta.

Formę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj masłem.

Posyp masło odrobiną bułki tartej. cukier. Wsyp borówki i wlej ciasto do formy.

Rozprowadź je równomiernie na powierzchni owoców.

Piecz przez 35-45 minut w 175 ° C.

Wyjmij gotowe ciasto z formy, odwróć i posyp cukrem pudrem.

Smacznego!

error: Content is protected !!