Kotlety schabowe pieczone w piekarniku: Zaskoczę Cię sposobem ich przygotowania. Wychodzą przepysznie

Smaczny przepis na niezwykłe kotlety ze schabu, prosto od szefa restauracji.

Mało wymagający i odpowiedni na codzienny obiad, ale także na świąteczny stół.

Potrzebujesz:

  • 6 kotletów wieprzowych
  • 150 g twardego sera
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 g kopru
  • 3 łyżki majonezu
  • nasiona gorczycy do smaku
  • Sól według uznania
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Ułóż kawałki wieprzowiny obok siebie i za pomocą noża utwórz na wierzchu mięsa kratkę z niegłębokich nacięć. Posól, popieprz, odwróć i natnij z drugiej strony. Posól, ponownie popierz i ułóż przyszłe kotlety na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wymieszaj majonez z nasionami gorczycy i natrzyj nim każdy kawałek mięsa.

Ogórki kiszone pokrój w koła. Cebulę obierz i również pokój w koła. Na każdym kawałku mięsa połóż plasterki cebuli oraz ogórka i posyp startym serem.

Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 40 minut. Posyp posiekanym koprem i podawaj do stołu! Smacznego!

error: Content is protected !!