Najpyszniejsze mięso jakie jadłam: 4 kawałki schabu, 150g sera, jajko, cebula, majonez..

Rutyny można uniknąć nawet przygotowując schab. Wystarczy tylko wyjść poza standardowe ramy i przygotować coś całkiem nowego! Proste składniki, krótki czas przygotowania i nieziemski smak, który pokochał cała Twoja rodzina. Sprawdź jak przygotować zapiekany schab.

Będziesz potrzebować:

  • 4 kawałki schabu
  • 150 g. twardego żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 szt. cebuli
  • 2 jaja kurze ugotowane na twardo
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Następnie wrzuć je na dni naczynia żaroodpornego. Następnie opłukaj dokładnie kawałki schabu i natnij je na tzw. siatkę. mięso dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Plastry schabu ułóż na warstwie cebuli.

Kostkę żółtego serca zetrzyj na tarce, a ugotowane jaja pokrój w kostkę. Następnie ser i jajka wysyp na warstwę mięsa dodając majonez.

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni i włóż do niego naczynie z potrawą na 30 minut. Pieczony schab jest już gotowy. Smacznego!

error: Content is protected !!