Składniki
Na marynatę
Przygotowanie
Najpierw musisz umyć cukinię i pokroić w plasterki. Najlepiej, aby grubość pokrojonych kawałków nie przekraczała pół centymetra. Marchewki, czosnek i paprykę zmiel w maszynce do mięsa.
Następnie wlej olej roślinny do rondla lub na patelnię i dodaj do niego ocet, a także sól i cukier. Doprowadź mieszaninę do wrzenia.
Po ugotowaniu dodaj na patelnię sos pomidorowy, zmielone warzywa i pokrojoną cukinię. Gotuj wszystkie składniki razem około 20 minut. Następnie ułóż sałatkę w wysterylizowanych słoikach i zakręć je pokrywkami.
Przepis jest bardzo prosty, a sałatka z cukinii okazuje się niesamowicie smaczna. Co zaskakujące, lubią ją nawet ci, którzy zwykle nie jedzą cukinii. Dlatego z góry życzę całej Twojej rodzinie smacznego!