Smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo efektownie. przepis wart zapisania. Sałatka „Gość przy stole” – wielowarstwowa.

  • białka,
  • majonez,
  • starty ser,
  • majonez,
  • żółtka.

Niewielką ilość białka zostaw, tak jak kukurydzę, do końcowej dekoracji. Na końcu pokrój pomidorki koktajlowe na połówki. Poukładaj je starannie na całym obwodzie sałatki.

Czarne oliwki pokrój w cienkie krążki i ułóż je w kolejnym kole, przed pomidorami, bliżej centrum sałatki. Trzeci okrąg to zioła, a czwarty to pokrojona drobniutko czerwona papryka. W centrum sałatki ułóż pozostawioną wcześniej część startego białka i kukurydzy.

Przykryj formę folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 2-3 godziny lub na całą noc, wtedy smaki lepiej się przejdą. Przed podaniem wystarczy usunąć folię i gotowe!

Pamiętaj, nie bój się eksperymentować w kuchni.

Jeżeli nie przepadasz za papryką bądź oliwkami wykorzystaj w sałatce swoje ulubione produkty. Musisz koniecznie wypróbować ten przepis.

Do dzieła i smacznego!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!