Jem codziennie i chudnę. Dieta bulionowa – Dietetyczka zdradziła mi przepis na bulionową zupę.

Rosół na kościach gotuje się długo, zależnie od metody z jakiej korzystamy, Jeśli gotujesz w szybkowarze, czas gotowania ulegnie skróceniu nawet do półtora – dwóch godzin. Jeśli gotujesz metodą tradycyjną, może to potrwać trzy – cztery godziny.

Pamiętaj o niezbędnych dodatkach, takich jak sok z cytryny, pomidorów, ocet i tym podobne. Podajemy przykładowy przepis na rosół z kurczaka:

Składniki:

  • kawałki mięsa z kością
  • dwie marchewki
  • cebula
  • trzy łyżeczki octu
  • łodyga selera
  • liść laurowy
  • cztery kulki pieprzu
  • gałązka tymianku
  • starty imbir, około 1 cm

Zastosowane przyprawy mogą różnić się zależnie od Twoich preferencji smakowych. Kurczaka możesz podmienić na mięso wołowe, około kilogram – półtorej na cztery litry wody. Nie pomijaj jednak octu, ponieważ jest on bardzo ważny.

Dobrze jest przed rozpoczęciem gotowania piec kości w piekarniku. W tym celu rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz je przez piętnaście minut. Dzięki temu smak będzie bardziej wyrazisty a sam bulion zyska piękny, złoty odcień.

Metoda z zastosowaniem rosołu bije botox i inne inwazyjne metody na głowę! 3 porcje naszego cuda zawiera zaledwie 84 kalorie. To oczywiście zbyt mało dla osoby dorosłej, więc nie ograniczaj się zbytnio. Utrata kilogramów i tak jest nieunikniona!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!