Jem codziennie i chudnę. Dieta bulionowa – Dietetyczka zdradziła mi przepis na bulionową zupę.

To bardzo proste. Nie ma żadnych specjalnych składników, które ciężko dostać w sklepie. Musisz tylko przez dwa dni w tygodniu spożywać rosół. Ważne aby dni te nie następowały po sobie, na przykład poniedziałek i wtorek. Musi być między nimi przerwa, tak jak na przykład poniedziałek i piątek, wszystko zależy od Ciebie.

Możesz ugotować bulion z dowolnego mięsa. Nie ma znaczenia czy będzie to kurczak, wołowina, czy indyk, Tu również masz wolność wyboru, pamiętaj jednak aby mięso było gotowane z kośćmi, gdyż ma to kluczowe znaczenie.

Wpływ na skórę

Dzięki gotowaniu bulionu z kośćmi, jest on bogaty w kolagen. Jak powszechnie wiadomo wpływa on na spłycenie lub nawet zwalczenie zmarszczek. Dodatkowo wzmacnia stawy. Tracąc wagę nie musisz martwić się również o rozstępy, co jest ogromnym plusem, gdyż bardzo trudno się później takowych pozbyć.

Przygotowanie

error: Content is protected !!