Wybierz roladki z kapusty pekińskiej, a będziesz zaskoczony jak można szybko i sprawnie przyrządzić dobre danie. Będziesz potrzebować dużej główki kapusty, z szerokimi, rozłożystymi liśćmi.
Najlepsze będą mięsiste pomidory. Jeśli okażą się zbyt soczyste, wykorzystaj ręcznik papierowy do ich osuszenia (pokrojone w kostkę pomidory rozłóż na talerzu wyścielonym ręcznikiem).
Liście kapusty oddziel od łodygi. Pozbądź się najtwardszej części ze środka. Za pomocą kuchennego tłuczka rozbij liście. Jajka wymieszaj z solą, dodaj pieprz. Dosypuj mąkę, mieszaj, aż uzyskasz gładką masę.
Każdy rozbity liść kapusty zanurz w masie, a następnie smaż na oleju przez minutę na każdą ze stron. Zdejmując z patelni, układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Uzyskaną część pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dodaj zioła oraz śmietanę Wymieszaj i dopraw do smaku.
Pomidory z ziołami nadają daniu smaku świeżości, a ser sprawia, że nadzienie jest delikatne. Możesz przygotować dowolny farsz, według swoich upodobań. Pamiętaj jednak, żeby podzielić się z nami efektem Twoich kulinarnych eksperymentów.