Jeśli masz ochotę wzbogacić swój kulinarny repertuar, możesz przygotować innowacyjne roladki z mięsem mielonym. Nie będziesz nawet potrzebować piekarnika, wystarczy zwykła patelnia.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól, mleko, olej, śmietankę i wymieszaj. Wyrobić gładkie, gęste ciasto. Następnie przykryj miskę folią na 15 minut i odstaw do wyrośnięcia. Następnie przełóż ciasto na posypany mąką wałek i rozwałkuj z grubsza kwadratowy placek.
Włóż mięso mielone do miski. Dodać starty twardy ser, drobno posiekaną cebulę, jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i majeranek. Dokładnie wymieszać.
Rozłóż mięso w kierunku naleśnika, który następnie zwiń. Wyrównaj krawędzie i odetnij rolki o grubości około 3 centymetrów od rolki. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy roladki z obu stron na złoty kolor. Następnie dodaj 50 mililitrów wody, przykryj patelnię pokrywką i gotuj bułki na małym ogniu przez około 20 minut.