Piersi z kurczaka umyj, osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój w cienkie plasterki.
Posól, popieprz i posyp ulubionymi ziołami. Mięso włóż do lodówki na 30 minut. W międzyczasie pokrój w kostkę umyte pomidory.
Zetrzyj twardy ser i wymieszaj go z serkiem topionym. Marchewkę zetrzyj na tarce, posiekaj zioła i dodaj je do miski z serami i pomidorami.
Na koniec dodaj zmiażdżony przez praskę czosnek, śmietanę i dobrze wymieszaj. Po 30 minutach wyjmij mięso z lodówki i ułóż przygotowane nadzienie na każdym plasterku.
Zwiń w roladki i ułóż obok siebie na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia.
Przykryj i piecz w 180°C przez około 40 minut. Roladki posyp tartym serem 10 minut przed końcem pieczeniem.