Pyszne śniadanie, które pomogło mi zrzucić kilka kg z bioder – oczyściło moje ciało z toksyn

Prawdą jest, że każdy z nas pragnie cieszyć się długim życiem. By to osiągnąć, należy dbać o zdrowie.

Dobra kondycja to również dobra forma – zatem warto utrzymać w optymalną wagę lub obniżyć ją w celu uniknięcia chorób związanych z otyłością.

Najważniejszym aspektem wspomagającym dążenie do uzyskania wyżej wymienionych wartości jest odpowiednia dieta. Najważniejszy posiłek dnia to śniadanie, zatem zmiany nawyków żywieniowych należy właśnie od niego rozpocząć.

Wartościowe śniadanie charakteryzuje się:

  • pozytywnym oddziaływaniem na metabolizm
  • zawartością witamin, minerałów i składników odżywczych
  • oddziaływaniem na polepszenie stanu skóry, włosów i paznokci
  • usprawnieniem pracy układu trawiennego
  • walką z zaparciami
  • detoksykacją organizmu
  • pomocą w utrzymaniu dotyczasowej zgrabnej sylwetki
  • redukcją nadmiaru tkanki tłuszczowej
  • likwiduje problemy związane z leniwymi jelitami
  • niską kalorycznością przy zapewnieniu uczucia sytości na długi czas

Wartościowe śniadanie – jaką ma formę i jakie efekty przynosi?

Forma opisanego wyżej śniadania ma postać koktajlu. Spożywa się go codziennie rano zamiast tradycyjnego śniadania. Efekty zastosowania tego wariantu śniadaniowego to:

  • redukcja masy ciała nawet do 6 kg po miesiącu stosowania
  • poprawa jakości skóry (koloryt, rozświetlenie), paznokci (twardość) i włosów (nawilżenie, grubość)
  • zmniejszenie obwodu brzucha
  • zauważalne zmiany widać już po tygodniu

Koktajl śniadaniowy – składniki

Aby przygotować nasz koktajl śniadaniowy potrzebujemy:

  • kefir organiczny lub jogurt niskotłuszczowy – 250 ml
  • płatków owsianych – 2 łyżki
  • śliwek mięsistej odmiany – 5 – 7 sztuk
  • sproszkowanego kakao – 1 łyżeczka
  • zmielonego siemienia lnianego – 1 łyżeczka

Koktajl śniadaniowy – przygotowanie

W wysokim naczyniu umieszczamy śliwki i zalewamy je wrzącą wodą (ok. 100 ml). Przykrywamy i odkładamy na około 10 minut.

Do osobnego naczynia wsypujemy siemię lniane, płatki owsiane, kakao oraz kefir/jogurt, a następnie mieszamy. Śliwki kroimy na małe kawałki, dodajemy do masy w misce i całość mieszamy.

Jeżeli preferujemy gładką konsystencję, możemy posłużyć się blenderem. Tak przygotowany koktajl śniadaniowy trzymamy w lodówce.

Ważna rada: gdy nie mamy czasu na poranne przyrządzenie koktajlu śniadaniowego, możemy przygotowaniem tego dania zająć się codziennie wieczorem, by rano jedynie sięgnąć do lodówki i go wypić.

error: Content is protected !!