Twoja rodzina podziękuje ci za te pyszne nadziewane bułeczki. Kolacja jak marzenie.

Pierwszym krokiem, od którego zaczniemy, będzie rozpuszczenie soli i cukru w wodzie. Do tego dodajemy olej roślinny. Do tak otrzymanej mieszanki dodajemy mąkę, po czym wyrabiamy ciasto i odkładamy na bok na 30 minut.

Teraz przyszedł czas na wykonanie nadzienia, które włożymy do bułeczek. Musimy zacząć od utarcia sera widelcem. Przy wyborze twarogu należy dodać sól. Do tak utartego sera dodajemy czosnek, jak również posiekane zioła, i dokładnie mieszamy. Pomidory kroimy w plastry. Kładziemy pomidor na boku i kroimy w poprzek.

Po upływie 30 minut dzielimy ciasto na dwie połówki i jedną z nich należy cienko rozwałkować. Plastry pomidorów kładziemy na cieście w odległości nie mniejszej niż 3 cm od siebie. Na tak położonych plastrach kładziemy farsz z sera.

Następnym krokiem jest rozwałkowanie drugiej połowy ciasta i położenie płachty na ciasto z nadzieniem. Bierzemy szklankę ze średnicą większą niż plastry pomidorów, żeby te zmieściły się pod spodem. Za pomocą tej szklanki wycinamy każdą z bułeczek.

Bułeczki smażymy w dużej ilości oleju roślinnego.

Kiedy te się już zarumienią, wyjmujemy je i kładziemy na papierowy ręcznik, przy pomocy którego usuniemy nadmiar oleju. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!