Ciasto przekona do siebie również tych, którzy za budyniem nie przepadają! Oto przepis na delikatne i puszyste ciasto budyniowe.
Do przygotowania wypieku potrzebujesz:
Teraz możesz już zabrać się do pieczenia!
Najpierw oddziel żółtka od białka. To drugie przyda Ci się do ubicia piany za pomocą miksera. Gdy jest już sztywna, wsyp 6 łyżek cukru pudru i ubijaj białą masę jeszcze przez chwilę.
Do piany dodaj sześć łyżek mąki. Wymieszaj ciasto drewnianą łopatką.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia przykryj papierem pergaminowym, wylej na nią ciasto, a następnie włóż do gorącego piekarnika. Kontroluj czas, który w przypadku tego ciasta wynosi tylko 20 minut!
Teraz pozostało Ci przyrządzenie pysznego kremu. Mikserem ubij żółtka z sześcioma łyżkami cukru pudru. Gdy masa będzie jednolita, dodaj sześć łyżek mąki, dwie łyżki mleka oraz budyń. Dobrze wymieszaj.
Ostatni etap to posmarowanie ciasta kremem i wstawienie do lodówki na kilka godzin. Zanim zaczniesz się nim zajadać, posyp je wiórkami czekolady!