Charakteryzują się znakomitym smakiem, a ich przygotowanie jest niezwykle proste, do wyrobienia ciasta nie są potrzebne drożdże.
W pierwszej kolejności należy wymieszać ze sobą cukier, sól, kefir i ocet z wykorzystaniem trzepaczki. Następnie trzeba dodać proszek do pieczenia, 1 żółtko oraz 2 białka. Ugniatając ciasto do miski należy przesiać mąkę.
Jeśli ciasto będzie miało już odpowiednią konsystencję należy je rozwałkować i dodać nadzienie, które składa się z wymieszanego sera z jajkiem.
W tym celu należy oddzielić jeden kawałek ciasta, posypać mąką i rozgnieść za pomocą wałka. Na sam środek trzeba dodać nadzienie i złączyć wszystkie rogi ciasta.
Blachę trzeba wyłożyć pergaminem i ułożyć na niej wszystkie bułeczki. Każdą z nich należy posmarować białkiem oraz zrobić małe nacięcie. Następnie włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.