Przełam nudę w diecie, zastępując ryż i ziemniaki nową, fantastyczną przystawką, która nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również pozwoli Ci szybko zrzucić zbędne kilogramy.
Na sos:
Do miski włożyć pokrojoną w cienkie plasterki kapustę. Obierz cukinię skrobakiem i odetnij końce.
Marchewkę należy dokładnie obrać i odciąć końcówki.
Ziemniaki, również należy obierać i pokroić na mniejsze kawałki, a cukinię posiekać w kostkę i przełożyć do miski.
Na osobnej miseczce należy przygotować pokrojoną w plastry paprykę, z której usunięte zostały nasiona i łodygi.
W małej miseczce należy wymieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz i starty czosnek.
Stopniowo umieszczając warzywa w torbie do pieczenia, należy wlewać przygotowaną mieszankę olejów.
Torebkę dokładnie wymieszać, zamknąć i na jej powierzchni wykonać kilka małych otworów za pomocą szpikulca.
Umieścić torbę na blasze do pieczenia i piec przez godzinę w temperaturze 180°C.
W osobnej miseczce należy wymieszać śmietanę, musztardę, posiekany koperek i drobno pokrojony ogórek.