Plastry wieprzowe na musztardzie i czosnku: Wyjątkowo dobry obiad w minutę. Przepis.

Ten znakomity przepis jest to uczciwy – To proste danie o fantastycznym smaku, które z pewnością pokocha cała rodzina.

Spróbuj dzisiaj na obiad – mięso jest naprawdę bardzo smaczne i zupełnie proste. Dodatkowo połączenie musztardy i śmietany nadaje mu wspaniały smak i zmiękcza go.

Składniki:

  • plastry wieprzowe (około 1 kg)
  • 2 czubate łyżki zwykłej musztardy
  • 2 cebule
  • 3 gałązki rozmarynu
  • około 4 ząbki czosnku
  • 2 dcl słodzonej śmietany lub kwaśnej śmietany
  • maść
  • 2 łyżki mąki zwykłej
  • sól
  • pieprz
  • zioła do smaku

Przygotowanie:

Mięso pokroić w plastry i wcisnąć pod folię. Sól, pieprz i dodaj inne przyprawy do smaku. Nacieramy musztardą i pozostawiamy do ostygnięcia.

Posiekaną cebulę podsmaż na smalcu na złoty kolor. Dodać zmiażdżony czosnek i posiekany rozmaryn.

Krótko smażymy i dodajemy mięso, na które pozwalamy. Zalać wodą i dusić pod przykryciem. Duś mięso, aż będzie miękkie. Gdy zmięknie wyjmujemy je na talerz. Przygotuj mieszaninę do zagęszczenia:

Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do ciasta i zagotować. W razie potrzeby dodać wodę. Doprawiamy i dodajemy mięso, które będzie podgrzane w sosie.

Gotowe, wyłącz ogień i od razu podawaj z ziemniakami. Życzymy smacznego! 🙂

error: Content is protected !!