Pikantne leczo warzywne – Tak przygotowane, jest idealnym dodatkiem do każdego dania mięsnego.

Połączenie tych smaków, jest idealne nie tylko do dań mięsnych. Często zajadam się nim, jak samodzielną przekąskę a moje dzieci uwielbiają moje leczo warzywne z makaronem.

 

Genialne połączenie smaków i przypraw w idealnych proporcjach, nie pozostawi nikogo wobec siebie obojętnym. Aromatyczne leczo warzywne z cukinią, dedykuję wszystkim miłośnikom szybkich dań i samej cukinii, która rewelacyjnie łączy się z każdym rodzajem mięsa i ze wszystkimi warzywami. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • Cukinia 3 kg
  • Papryka 2 kg
  • Pomidory 2 kg
  • Cebula 0,5 kg
  • Czosnek 5 ząbków
  • Cukier 1 szklanka
  • Sól 4 łyżki
  • Ocet 100 ml
  • Olej słonecznikowy 1 szklanka
  • Natka pietruszki 1 pęczek

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Umytą paprykę oczyść i pokrój w średnią kostkę. Pomidory, cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj blenderem. Przełóż masę do garnka.

2. Teraz dodaj pokrojoną paprykę, dodaj olej i cukier. Dopraw solą i wymieszaj. Gotuj wszystko na małym ogniu, często mieszając przez 30 minut.

3. Pod koniec gotowania, dodaj ocet i doprowadź ponownie do wrzenia. Gotuj jeszcze kilka minut i gotowe!

 

Tak przygotowane leczo warzywne z cukinią, możesz również włożyć do sterylnych słoików, zakręcić mocno pokrywkami i odstawić do góry dnem. Przykryj je wtedy ściereczką i zostaw do wystygnięcia. Wtedy, możesz serwować leczo zawsze wtedy, kiedy tylko masz na to ochotę. Smacznego!

 

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!
Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!
[fb_button]

 

error: Content is protected !!