Pierogi nadziewane z wędzonym salami. Lepiej zrób podwójną porcję.

Składniki

  • ciasto ziemniaczane na kluski
  • kapusta
  • wędzone salami
  • cebula

Proces przygotowania

Ciasto ziemniaczane można łatwo wykorzystać w torbie lub przygotować własne ciasto. Gdy ciasto będzie już gotowe, zajmiemy się przygotowaniem klusek.

Zrobimy większe kotlety, do których dodamy pokrojone w kostkę salami na całej długości. Możemy do niego dodać także trochę wędzonego mięsa. Daje lepszy smak. Gdy ułożymy salami na pasztecie ziemniaczanym, zawijamy go w kluskę. Ugotujmy kapustę (to zależy od Ciebie, czy wolisz białą czy czerwoną). Użyliśmy domowej roboty białej kapusty. W międzyczasie zalej kluski wodą i pozwól im się zagotować. Cebulę lub resztę salami podsmażamy tak, żeby zostało trochę tłuszczu na kluski i żeby nie były suche.

error: Content is protected !!