Najlepsze miękkie pierniki na Boże Narodzenie: Nie szukaj innego przepisu, ten niczego nie przebije.

Próbowałam tego przepisu. Polecam każdemu, kto uwielbia prawdziwe miękkie świąteczne pierniki. Zapewniam Cię, że nie znajdziesz lepszego przepisu!

Składniki:

  • 600 g mąki pszennej
  • 250 g cukru pudru
  • 200 g masła
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej

Przygotowanie:

Przygotowanie ciasta jest dość proste i zajmuje tylko kilka minut.

Wszystko dokładnie wyrób na gładkie ciasto. Zawiń je w folię. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Ciasto wałkujemy na około 3-5 mm.

Wycinamy kształty.

Piec w 150-175 °C przez około 5 – 7 min. Przed pieczeniem posmaruj pierniki ubitym białkiem – wtedy będą miękkie. Przechowuj je w plastikowym pudełku. Ciesz się smakiem!

error: Content is protected !!