Najlepsze miękkie pierniki na Boże Narodzenie: Nie szukaj innego przepisu, ten niczego nie przebije.
166
Próbowałam tego przepisu. Polecam każdemu, kto uwielbia prawdziwe miękkie świąteczne pierniki. Zapewniam Cię, że nie znajdziesz lepszego przepisu!
Składniki:
600 g mąki pszennej
250 g cukru pudru
200 g masła
6 łyżek miodu
2 łyżki kakao
3 jajka
1 opakowanie proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy piernikowej
Przygotowanie:
Przygotowanie ciasta jest dość proste i zajmuje tylko kilka minut.
Wszystko dokładnie wyrób na gładkie ciasto. Zawiń je w folię. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Ciasto wałkujemy na około 3-5 mm.
Wycinamy kształty.
Piec w 150-175 °C przez około 5 – 7 min. Przed pieczeniem posmaruj pierniki ubitym białkiem – wtedy będą miękkie. Przechowuj je w plastikowym pudełku. Ciesz się smakiem!