Pieczone plastry wieprzowiny – Niezwykle smaczne: Zaskoczę Cię tym pysznym przepisem

Przedstawiam niesamowity przepis na schab bez kości. Twoja rodzina będzie mile zaskoczona gdy spróbuje tego fantastycznego dania.

Lista składników:

  • kilogram schabu wieprzowego bez kości,
  • 240 g żółtego sera,
  • 2 średnie cebule,
  • pomidor,
  • dwie łyżki jogurtu naturalnego bądź śmietany,
  • łyżka stołowa majonezu,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżka ketchupu,
  • do smaku szczypta soli oraz świeżo zmielony czarny pieprz.

Przepis krok po kroku:

Do pokrojonej w półpierścienie cebuli dodaj majonez, sól i pieprz i dokładnie ze sobą wymieszaj. Zmieszaj ze sobą ketchup z musztardą oraz śmietaną (bądź naturalnym jogurtem).

Pokrój mięso w średniej grubości plastry i ponacinaj w siateczkę z obu stron. Tak przygotowany schab posól i dopraw do smaku oraz ułóż w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia.

Mięso dokładnie nasmaruj sosem ketchupowo-musztardowym. Każdy kawałek udekoruj pokrojonym pomidorem oraz majonezową cebulą.

Nagrzej piekarnik do 200°C i włóż do niego przykryte folią aluminiową naczynie z potrawą. Piecz ok. 50 minut Zdejmij folię i na każdym kawałku mięsa ułóż po plasterku sera. Piecz kolejne 10 minut.

Danie jest już gotowe! Smacznego!

error: Content is protected !!