Przygotuj panierkę: roztrzep dokładnie jajka w misce, dodaj sól i pieprz a na koniec mąkę – mieszaj tak długo aż masa będzie jednolita.
Na patelni rozgrzej olej i w tym samym czasie obtaczaj każdy liść kapusty w cieście a następnie smaż krótko po obydwu stronach. Gotowe liście odsącz z nadmiaru tłuszczu z pomocą papierowych ręczników.
Gdy liście będą stygnąć zajmij się nadzieniem: w głębokiej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki: pokrojone pomidory i szynkę, posiekany szczypiorek, starty ser, sól, pieprz oraz majonez.
Tak przygotowany farsz nakładaj (po około 1 dużej łyżce) na środek każdego liścia i zwijaj podobnie jak tradycyjne krokiety. Aby ułatwić tą czynność liście kapusty układaj na gładkiej powierzchni a nadzienie lekko rozsmaruj na brzegach liścia aby ułatwić sklejenie roladki.