Zalej orzechy włoskie i migdały wodą i odstaw na chwilę, aby się namoczyły. Następnie dokładnie je osusz przy użyciu papierowego ręcznika. Wypłucz dokładnie suszone śliwki, morele i rodzynki pod bieżącą wodą. Osusz je papierowym ręcznikiem.
Cytrynę dokładnie umyj, a następnie przetrzyj sodą oczyszczoną, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Spłucz cytrynę pod bieżącą wodą i pokrój na kawałki (możesz usunąć pestki, aby uniknąć goryczki). Wszystkie składniki (orzechy, migdały, suszone śliwki, morele, rodzynki i kawałki cytryny) wrzuć do blendera.
Zmiksuj na gładką masę. Do zmiksowanej masy dodaj miód według własnego smaku (około 50-70 ml) i dokładnie wymieszaj. Przełóż gotową bombę witaminową do słoiczka i przechowuj w lodówce. Zalecam zażywanie 1 łyżeczki dziennie, popijając wodą, aby wzmocnić swoją odporność i dostarczyć organizmowi cennych witamin i minerałów.