Naleśniki z twarożkiem, zapiekane w piekarniku – To zdrowe śniadanie, które doda energii na pierwszą część dnia

Zdrowe, szybkie i sycące śniadanie to podstawa udanego dnia. Dlatego ja, bardzo często robię takie naleśniki dla swojej rodziny.

Delikatne i pyszne naleśniki z twarogiem, zapiekane w piekarniku na śniadanie, zachwycą wszystkich domowników. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 500 ml mleka
  • 300 g twarogu
  • 6 jaj
  • 150 g śmietany
  • 5 łyżek skrobi
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • cukier wg. uznania
  • masło
PRZYGOTOWANIE:

Do miski wbij 5 jaj i roztrzep je z cukrem widelcem lub trzepaczką.

Potem, stopniowo dodawaj skrobię i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.

Teraz wlej mleko i olej słonecznikowy.

Usmaż naleśniki na maśle z obu stron na rozgrzanej patelni.

Przełóż naleśniki na talerz i przygotuj nadzienie: Twaróg z cukrem i masłem, utrzyj na jednolitą masę.

Na naleśnikach, ułóż porcję nadzienia i rozsmaruj na całej jego powierzchni. Następnie zawiń je w rulon.

Na koniec ułóż naleśniki w naczyniu żaroodpornym i posmaruj kwaśną śmietaną.

Zapiekaj w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez ok. 10 minut. Smacznego! Podziel się przepisem z przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!
[fb_button]

error: Content is protected !!