Naleśniki bez jajek, jakich dotąd jeszcze nie jadłaś. Według tego przepisu, są najlepsze

Genialne naleśniki, które dzięki aromatycznemu i delikatnemu, ziemniaczanemu farszowi smakują na prawdę wyśmienicie. Naleśniki bez jajek są smaczne i wbrew pozorom w smaku niczego im nie brakuje.

Prosty i szybki posiłek z pewnością mile zaskoczy wszystkich domowników, od najmłodszego do najstarszego.
Koniecznie spróbuj naleśników bez jajek z pysznym, delikatnym farszem i zapewniam, że będzie to smaczny i syty posiłek, za który rodzina Ci podziękuje. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 500-600 ml wody mineralnej gazowanej
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • szczypta sody
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Dokładnie umyj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Potem je odcedź, wystudź i obierz ze skórki.

2. Do miski wsyp mąkę z solą, a następnie dodaj cukier, sodę, wodę mineralną gazowaną oraz 3 łyżki oleju słonecznikowego. Wymieszaj składniki do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Odstaw na 30 minut.

3. Ziemniaki pokrój w drobną kosteczkę, dodaj drobno pokrojony szczypiorek. Dopraw do smaku solą i wymieszaj.

4. Teraz usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Na każdym usmażonym naleśniku, ułóż porcję ziemniaczanego farszu i złóż na „cztery”. Podawaj naleśniki na ciepło, smacznego!

 

 

Podziel się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

 

Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!
[fb_button]

 

error: Content is protected !!