Składniki:
Przygotowanie:
Wymieszaj mąkę z solą i sodą, startą gałkę muszkatołową (opcjonalnie)oraz drobno posiekanymi ziołami, np. pietruszką. Teraz stopniowo dodawaj wodę, mieszając trzepaczką do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Obtaczaj kawałki rybnego fileta w cieście i smaż na złoty kolor z każdej strony.
Składniki:
Przygotowanie:
Ubij białka z solą, dodaj przesianą mąkę, a następnie wodę. Dokładnie wszystko wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję płynną). Obtaczaj kawałki fileta w cieście i smaż do miękkości z każdej strony.
Pamiętaj! Filety rybne w cieście, smaż wyłącznie na mocno rozgrzanym oleju, zachowując odstępy między smażonymi kawałkami na patelni. Pozwoli to uniknąć sklejenia się filetów podczas smażenia. Smacznego!