Najsmaczniejsza ryba – Poznaj 7 najlepszych sposobów na jej przygotowanie. Rozpływa się w ustach

Składniki:

  • woda – 70 ml
  • soda – pół łyżeczki
  • mąka – 1 szklanka
  • gałka muszkatołowa (opcjonalnie)
  • sól do smaku
  • ulubione zioła

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę z solą i sodą, startą gałkę muszkatołową (opcjonalnie)oraz drobno posiekanymi ziołami, np. pietruszką. Teraz stopniowo dodawaj wodę, mieszając trzepaczką do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Obtaczaj kawałki rybnego fileta w cieście i smaż na złoty kolor z każdej strony.

7. Ryba w ciście białkowym (najdelikatniejsze ciasto z proponowanych)

Składniki:

  • białka z 4 jajek
  • woda – 1 łyżeczka
  • mąka – 3 łyżki
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Ubij białka z solą, dodaj przesianą mąkę, a następnie wodę. Dokładnie wszystko wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję płynną). Obtaczaj kawałki fileta w cieście i smaż do miękkości z każdej strony.

Pamiętaj! Filety rybne w cieście, smaż wyłącznie na mocno rozgrzanym oleju, zachowując odstępy między smażonymi kawałkami na patelni. Pozwoli to uniknąć sklejenia się filetów podczas smażenia. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!