Najsmaczniejsza ryba – Poznaj 7 najlepszych sposobów na jej przygotowanie. Rozpływa się w ustach

Składniki:

  • ciemne piwo – 200 ml
  • mąka – 200 g
  • jajka – 3 sztuki
  • sól – 0,3 łyżeczki

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek, a następnie wymieszaj żółtka z piwem i mąką. Białka natomiast, ubij na sztywną pianę. Na koniec połącz ze sobą wszystkie składniki, delikatnie je mieszając. Smaż obtoczonego w cieście fileta w głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.

5. Ryba w cieście z wodą mineralną

Składniki:

  • woda mineralna – pół szklanki
  • mleko – pół szklanki
  • mąka – 1.5 szklanki
  • jajka – 4 sztuki
  • sól – pół łyżeczki
  • cukier – 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek, a następnie wymieszaj żółtka z solą i cukrem. Teraz dodaj wodę, mleko i wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z pozostałymi składnikami. Obtoczonego fileta, smaż na złoty kolor z każdej strony.

6. Ryba w cieście chudym (bez jajek)

error: Content is protected !!