Najsmaczniejsza ryba – Poznaj 7 najlepszych sposobów na jej przygotowanie. Rozpływa się w ustach

Składniki:

  • ziemniaki – 3 sztuki
  • mąka – 2 łyżka
  • jajko – 1 sztuka
  • sól od smaku

Przygotowanie:

Umyte i obrane ziemniaki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie dodaj jajko i mąkę. Dopraw solą i wszystko dobrze wymieszaj. Obtoczonego w panierce fileta, smaż na złoty kolor z każdej strony.

3. Ryba w cieście ze skrobią kukurydzianą

Składniki:

  • skrobia kukurydziana – 2 łyżki
  • jako – 1 sztuka
  • sól do smaku
  • ulubione przyprawy

Przygotowanie:

Ubij jajko z solą i ulubionymi przyprawami, a następnie dodaj skrobię. Całość dokładnie wymieszaj. Fileta w cieście ze skrobią, smaż na dużym ogniu na złoty kolor z każdej strony.

4. Ryba w cieście piwnym

error: Content is protected !!