Najsmaczniejsza ryba – Poznaj 7 najlepszych sposobów na jej przygotowanie. Rozpływa się w ustach

Filet ryby, usmażony w tradycyjnej panierce z bułką tartą lub obtoczony w mące jest oczywiście najbardziej popularną formą przygotowania. Istnieją jednak inne sposoby które sprawią, że ryba będzie soczysta i delikatna, a panierka pyszna i chrupiąca.

Odkąd poznałam te sposoby, ryba gości na moim stole co najmniej dwa razy w tygodniu.

Oto 7 rewelacyjnych panierek do najsmaczniejszej ryby. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. Ryba w cieście serowym

Składniki:

  • twardy ser – 100 g
  • jajka – 4 sztuki
  • majonez – 3 łyżki
  • mąka – 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ubij jajka z majonezem i dodaj ser starty na tarce o grubych oczkach. Następnie dodaj mąkę, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wszystko wymieszaj. Teraz wystarczy obtoczyć fileta rybnego w panierce i smażyć na złoty kolor z każdej strony.

2. Ryba w cieście ziemniaczanym

error: Content is protected !!