Ciepłe mleko wymieszaj z drożdżami, a następnie dodaj łyżkę cukru i mąkę. Wymieszane składniki pozostaw tak na chwilę. Następnie, do miski przesiej mąkę, po czym dodaj do niej ubite jajko, sól oraz pozostałą ilość cukru. Na koniec dodaj przygotowaną wcześniej masę z drożdżami i zagniataj i uformuj ciasto.
Dopiero na końcu do uformowanego ciasta dodaj masło, a potem znowu zagniataj i formuj ciasto. Zrób to tym razem dokładnie, po czym pozostaw ciasto przynajmniej na godzinę. Po upływie odpowiedniego czasu podziel ciasto na 12 kawałków.
Uformuj kulkę z każdego z nich, następnie przykryj części ciasta ręcznikiem i poczekaj 10 minut. Kulki kolejno rozwałkuj, tak by powstało podłużne ciasto. Powinno być nieco większe od dłoni.
Następnie, nałóż nadzienie łyżką na jedną krawędź ciasta, połącz ze sobą krawędzie, tak, aby dżemowe nadzienie nie wyciekło.
Twórz rogaliki, wykonują po cztery nacięcia, po czym wszystkie wykonane rogaliki umieść na blaszce do pieczenia. Pokryj blachę papierem do pieczenia i odstaw na 15-20 minut.
Gotowe rogaliki posmaruj ubitym jajkiem, a potem posyp je sezamem (lub, w zależności od preferencji, cukrem pudrem).
Tak przygotowane bułeczki piecz przez 20–25 minut w 180 stopniach.