Pyszne mięso po japońsku – wyjątkowo smaczny obiad. Moja rodzina wyrywa sobie przepis z rąk

Genialny przepis na japońską wieprzowinę smażoną w pikantnej marynacie sojowej.

Mięso jest soczyste w środku, a skóra idealnie puszysta. Przepis jest prosty, a przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Potrawa zniknie ze stołu bardzo szybko i z całą pewnością zasmakuje każdemu kto jej spróbuje.

Sama się przekonaj i dziel się przepisem ze swoją rodziną i ze znajomymi.

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka skrobi
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki kolendry

Przygotowanie:

Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszaj z cukrem i przyprawami. Dodaj sos sojowy i skrobię i wymieszaj. Mięso umyj i pokrój w plasterki. Ubite możesz zaleć przygotowaną marynatą.

Wstaw do lodówki na około 3 godziny.

Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i smaż marynowana wieprzowinę, aż uzyska piękny złoty kolor. Mięso można podawać z ziemniakami, sałatką warzywną lub z gotowanym ryżem.

error: Content is protected !!