Absolutny hit w mojej kuchni. Mięso mielone na kapuście. Obłędny smak i szybki przepis na obiad

Fantastyczny pomysł na lekki i szybki lunch z kapusty i mięsa mielonego.

Składniki:

  • mięso mielone – 400 g
  • sól – 10 g
  • gałka muszkatołowa – 5 g
  • pieprz czarny – 5g
  • oregano – 5 g
  • czosnek granulowany – 5 g
  • słodka papryka – 5 g
  • cebula – 1 sztuka
  • kapusta – 1 sztuka
  • jogurt – 150 g
  • koncentrat pomidorowy – 20 g
  • pietruszka – 5 g
  • zielona cebula – 5 g

Rozmiar tacki 35 cm x 40 cm

Przygotowanie:

Pokrój kapustę na plasterki.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i położyć na niej plastry kapusty.

Teraz przygotujemy wszystkie składniki na farsz z mięsa mielonego. Mięso mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą, doprawić solą i przyprawami.

Dokładnie wymieszaj i rozprowadź nadzienie na każdym kawałku kapusty.

error: Content is protected !!