Mięsko pod kołderką – bardzo smaczne i szybkie danie. Poznaj ten niezwykły przepis

Mięsko pod kołderką, czyli bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa.

Przygotowanie:

Mięso dokładnie oczyść po czym pokrój je na niewielkie kawałki. Obierz ziemniaki, a następnie zetrzyj je na tarce na grubych oczkach.

Cebulę pokrój w pierścienie, a pomidory w półpierścienie. Ser zetrzyj na tej samej tarce co ziemniaki.

Posmaruj blachę do pieczenia olejem lub masłem po czym połóż na nią oczyszczoną warstwę mięsa, następnie na wierzch dodaj cebule i starte ziemniaki.

Pomidory możesz posmarować majonezem dla lepszego smaku i położyć je na ziemniakach. Wstaw do piekarnika na około 40 minut i piecz w temperaturze 200 stopni.

5 Minut przed końcem pieczenia, nie wyłączając piekarnika wyjmij blachę do pieczenia i pokrój drobno czosnek po czym posyp nim mięso, następnie górę posyp Świerzymi ziołami i wcześniej startym serem.

Blachę włóż z powrotem do piekarnika i piecz przez następne 5 minut.

error: Content is protected !!