Proste wykonanie, super smak: Jak zrobić kawowy krem mascarpone w kilka minut.

Niecodzienne połączenie, idealny smak, świetny deser dla każdego.

Jeśli chcesz poczuć się jak Włoch i w chłodne wieczory przenieść się do ciepłej Italii ten deser będzie idealny. Prosty i szybki deser nie sprawi nikomu problemu. Znajdź tylko pięć minut i delektuj się słodkim deserem jak z włoskiej cukierni.

SKŁADNIKI DO PRZYGOTOWANIA KREMU:

  • 1 opakowanie mascarpone (250 gramów);
  • 1 opakowanie bitej śmietany (250 mililitrów);
  • 100 gram sproszkowanego cukru (cukier puder);
  • 4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy;
  • 2 łyżki wody.

Przygotowanie:

Ten nieskomplikowany deser zaczynamy najpierw od przygotowania kawy do której następnie dodajemy śmietanę i serek. Wszystko dokładnie mieszamy starając się pozbyć wszelkich grudek. Później dodajemy cukier i mieszamy do momentu jego rozpuszczenia.

Całość mieszamy ręcznym mikserem do uzyskania masy konsystencją przypominającą gęstą śmietanę.

Gotowy krem wkładamy do lodówki w celu uzyskania odpowiedniej temperatury. Gotowy krem można podawać osobno albo może być idealny do takiego deseru jak tiramisu.

Dla dzieci zaleca się stosowanie kawy bezkofeinowej, bądź wysokiej jakości świeżego kakao. W tym przypadku proces przygotowania się nie zmienia. Postępuj zgodnie z przepisem, zastępując kawę kakao.

error: Content is protected !!