Jeśli doskwiera Ci kaszel, a flegma zalega w płucach, poniżej dowiesz się, w jaki sposób samodzielnie przygotować domowy syrop z marchewki.

Marchew to jedno z najbardziej popularnych warzyw w polskiej i światowej kuchni.

To, co warto w niej cenić, to nie tylko uniwersalność i walory smakowe, ale również istne bogactwo witamin i minerałów. Marchew słynie z obecności takich witamin jak A, B, C i K. Ponadto jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, manganu i potasu.

Nasza pospolita marchewka wywiera pozytywny wpływ na układ wzrokowy oraz poprawia wydajność układu immunologicznego, tym samym wzmacniając naszą odporność. Pomaga również w zapobieganiu chorobom nowotworowym. Oprócz tego może nas wesprzeć w walce z objawami przeziębienia i zapalenia oskrzeli.

W jaki sposób? Bardzo prosty i szybki! Wystarczy przygotować domowy syrop z marchewki.

error: Content is protected !!