
Rośliny takie jak papryka, pomidor, bakłażan czy ogórek doskonale reagują na idealnie skomponowany nawóz. Jego użycie skutkuje szorstkością łodyg oraz zwiększoną żywotnością i siłą roślin, które dodatkowo zyskują większą odporność na choroby.

Składniki:
Sposób wykonania:
Obierki ziemniaczane umieszczamy w garnku, a potem zalewamy je wodą. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans do dwudziestu minut.

Po ugotowaniu, zdejmujemy z ognia i czekamy, aż płyn wystygnie.

Następnie podlewamy przygotowanym nawozem rośliny u ich podstawy, co dwa tygodnie.

Potrzebujesz:
Jak przygotować:
Cynamon wsypujemy do naczynia wybranego do zaparzania.

Następnie zalewamy go wodą i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy cynamon, by się zaparzył przez parę dni. Jego antyseptyczne właściwości są znane z hamowania wzrostu patogenów, chroniąc rośliny przed grzybami i chorobami.

Po upływie kilku dni odcedź zaparzony cynamon. Tak przygotowanym płynem podlewaj sadzonki.
