Dzięki temu przepisowi przygotujesz naprawdę chrupiące kawałki kurczaka, których prawdopodobnie wcześniej nie znałaś.
Marynata:
Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na cieńsze plastry. Przygotowujemy jajka, cebulę, sos sojowy, skrobię ziemniaczaną, sól, pieprz mielony, curry w misce. Wszystko dobrze mieszamy.
Gotową marynatę przełóż do dużej miski lub pojemnika z możliwością wielokrotnego zamykania. Zanurz mięso w marynacie, wymieszaj, zamknij pojemnik. Marynować w lodówce na 1-2 godziny.
Po wyjęciu z lodówki plastry dobrze wymieszać w marynacie i przygotować na kuchence patelnię z olejem do smażenia. Stopniowo usuwamy również kawałki i marynatę z pojemnika za pomocą kadzi. Mięso umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na złotobrązowy kolor z obu stron.