Dodaję zwykłe mleko skondensowane do orzechów i zawsze tak robię na Wielkanoc – Wynikiem wszyscy są podekscytowani: Przepis.

Chcesz uraczyć podniebienia swoich bliskich na Wielkanoc? Nic prostszego! Ten prosty przysmak przyrządzisz w kilka chwil i bez pieczenia. Wystarczy, że skondensowane mleko ubijesz razem z orzechami włoskimi. Efekt zaskoczy wszystkich!

Przygotowanie mojego słodkiego, popisowego deseru zajmuje tylko parę minut i zawsze zachwyca kubki smakowe każdego członka rodziny siedzącego przy wielkanocnym stole. Do jego przyrządzenia nie potrzeba nawet piekarnika! Wystarczy zwykła patelnia i drewniana łyżka do mieszania.

Składniki na orzechowy deser:

  • orzechy włoskie (90 g)
  • skondensowane mleko słodzone (380 g)
  • suszone owoce – najlepiej żurawina lub wiśnie (80 g)
  • biała czekolada (80g)

Sposób przygotowania:

error: Content is protected !!