Jeśli masz kawę mleczną i rozpuszczalną, wypróbuj ten przepis: Przyćmiewa klasyczne tiramisu, kompletne niebo w gębie.

Ten pyszny kremowy deser zadowoli (nie tylko) wszystkich miłośników kawy.

Dodatkowo smak tego szybkiego deseru przebija nawet klasyczne Tiramisu. Przepis jest niezwykle prosty i gotowy w mgnieniu oka.

Potrzebujemy:

  • 3 łyżki granulowanego cukru
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 500 ml mleka
  • 50 g czekolady
  • 2 łyżki granulowanego cukru

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki gorącej wody
  • kakao

Przygotowanie

Do małego rondelka wsyp cukier, dodaj skrobię. Następnie dodać kawę i wymieszać trzepaczką.

Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj. Postaw garnek na kuchence. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając.

Dodaj czekoladę. Gotuj, mieszając, aż się rozpuści. Gdy śmietanka zacznie wrzeć, zdejmij garnek z kuchenki. Gorącą śmietankę wlać do szklanek. Następnie włóż szklanki do lodówki. Do małej miski wsypać cukier.

Dodaj kawę rozpuszczalną. Wlać gorącą wodę. Spieniaj kawę za pomocą małego blendera zanurzeniowego.

Na schłodzony krem ​​kawowy nałóż krem. Na koniec posypujemy wierzch kakao. Możemy podawać.

Życzymy smacznego!

error: Content is protected !!