Wsyp 120 gramów mąki pszennej. Potem 120 gramów cukru oraz dodaj 3 jajka i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Opcjonalnie możesz dodać wanilii, by rolada miała lepszy smak.
Potrzebujesz 4 jabłka, 2 łyżeczki cukru, tak jak powyżej możesz dodać cynamonu do smaku, w dalszej kolejności dodaj jedną łyżkę soku z cytryny. Ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
Zetrzyj jabłka i wymieszaj je z cukrem, a potem w misce zmieszaj jajka z cukrem, wsyp wanilię i ręcznie wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Przygotuj blachę oraz papier, na którym rozłóż starte jabłka i pamiętaj o tym, aby nasmarować go niewielką ilością tłuszczu.
Teraz połóż ciasto na jabłkach i wygładź jego powierzchnię. Następnie umieść je w piekarniku i piecz przez 25 minut, rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni, apotem obróć ciasto używając do tego deski bądź papieru do pieczenia.