Przepis wart zapisania: Niezwykle apetyczne, proste kotleciki greckie. Hit w mojej kuchni

Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu kotleciki, będące świetną alternatywą dla klasycznych kotletów mielonych. Posmakują każdemu, więc warto zrobić miejsce na tam przepis w naszym domowym jadłospisie.

Poniższy przepis na greckie kotleciki zadowoli najbardziej wyrafinowane podniebienia. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że nie trzeba się go trzymać kurczowo, jest elastyczny i wiele wybaczy nawet początkującym pasjonatom kuchni. Pozwoli też na modyfikację składników i ich ilości według naszego smaku.  Aromatyczne i soczyste kotleciki inspirowane greckimi potrawami- jak je zrobić?

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego (najlepiej wieprzowe lub wołowe)
  • 2 jajka
  •  ok. 150g kaszy gryczanej
  • 200g przecieru pomidorowego
  • 2 średnie cebule
  • mąka do obtoczenia kotlecików
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, oregano
  • tłuszcz do smażenia np. olej.

Jak przygotować?

error: Content is protected !!