Gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Prawdziwe odkrycie kulinarne – Moja rodzina była zachwycona tym daniem.

Pyszne gniazda mięsne z nadzieniem w postaci puree ziemniaczanego z serem. Po prostu przyrządź i częstuj innych swoim nowym popisowym daniem!

Składniki: 

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  •  jajko
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • połowa pęczka pietruszki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • koperek, dla dodania smaku
  • 4 ziemniaki
  • 40 g  masła
  • 50 ml mleka
  • 50 g twarogu
  • 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wody
  • 2,5 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego

Sposób przygotowania: 

error: Content is protected !!