Doskonałe dwukolorowe ciasto: Szybka uczta do herbaty lub kawy, czy na niespodziewaną wizytę gości.

Piekarnik nagrzewamy do 160°C, połowę ubitej piany mieszamy z masą kakaową, a połowę z masą waniliową. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, na spód wylewamy ciasto kakaowe, a na wierzch równomiernie za pomocą torebki nakładamy ciasto waniliowe.

Wygładzamy szpatułką, za pomocą szpatułki tworzymy zmarszczki wzdłuż krawędzi, a na koniec całość dekorujemy czekoladowymi płatkami.

Formę kładziemy na blasze do pieczenia, do której wlewamy 1 cm wrzącej wody, a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 150 – 160°C z grzaniem dolnym i górnym przez około 75 minut.

Wszystko gotowe. Pokrój i podawaj upieczone ciasto. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!