3 przepisy na pyszne zupy od mojej babci: Zdrowe i naturalne, bez sztucznych składników

Składniki:

  • 700 g mięsa mielonego
  • 1,5 cebuli
  • 2 duże marchewki
  • 50 g makaronu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 l wody
  • Przyprawy: sól, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 liść laurowy oraz koperek

Sposób wykonania:

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Połowę mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie formujemy zwilżonymi rękami małe pulpeciki. Ziemniaki kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pozostałą cebulę smażymy na oleju.

Następnie warzywa dodajemy do ziemniaków razem z mięsem. Dodajemy pieprz laurowy, sól oraz pieprz. Gotujemy około 15 minut. Na sam koniec dodajemy makaron i gotujemy wszystko jeszcze przez 3 minuty. Na koniec dekorujemy zupę koperkiem.

Zupa ziemniaczana

error: Content is protected !!