Dokładnie oddziel białka od żółtek. Mikserem ubij białka.
Nie przestając miksować, powoli dodawaj cukier, a następnie szczyptę soli. Ubij na sztywną masę.
Kolejno dodawaj żółtka – wciąż ubijając. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, przy czym dokładnie mieszaj powstającą masę.
Tak przygotowaną masę wylej na blaszkę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadź masę po papierze.
Blachę z masą wstaw do nagrzanego już do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Piecz przez 15 minut.
Po upieczeniu należy wyjąć ciasto z blachy, przykryć papierem, a kolejno – rozwałkować. Następnie należy usunąć papier, odciąć brzeg i podzielić ciasto na 4 równe części.
Części te należy przekroić na pół w poziomie, a następnie zmiksować wycięte krawędzie ciasta. Masę tę należy wsypać do miski.
Do kolejnej miski należy dodać mascarpone i jogurt oraz cukier puder, po czym ubić składniki.
Następnie należy umieścić 2 arkusze ciasta na papierze do pieczenia i twardej powierzchni. Ciasto posmarować kremem, a później przykryć kolejnymi arkuszami ciasta.
Procedurę powtarzać do momentu wyczerpania ciasta. Na koniec należy pokryć całe ciasto pozostałym kremem, oprószyć okruchami boki ciasta, a całość dokładnie posypać wiórkami kokosowymi.