Deser mandarynkowy dla leniwych gospodyń – Jest gotowy w kilka minut. Przepis.

Ten pyszny i prosty deser docenią wszystkie gospodynie domowe, które nie mają czasu na długie wypieki! Bez pieczenia, jest gotowy raz, dwa, a potem wystarczy schłodzić przez 2 godziny.

Dodajemy również przepis bonusowy i to od Ciebie zależy, które z tych ekspresowych szybkich deserów wypróbujesz!

Składniki:

  • 200 g długich biszkoptów
  • 500 ml soku mandarynkowego
  • 10 g żelatyny
  • 300 ml bitej śmietany
  • 200 g + 400 g mandarynek w puszkach
  • forma o wymiarach 20 x 25 cm

Przygotowanie:

Do miski wlej 300 ml soku z mandarynki, stopniowo namocz w niej wszystkie długie biszkopty i umieść je na dnie formy. Następnie do drugiej miski wlej bitą śmietanę, wymieszaj i dodaj 200 g mandarynek.

Masę układamy równomiernie na biszkoptach i wygładzamy szpatułką. Pozostałe 400 g mandarynek układamy obok siebie na warstwie bitej śmietany.

Teraz wymieszaj 200 ml soku mandarynkowego ze sproszkowaną żelatyną i pozwól mu pęcznieć. Ubij trzepaczką i zalej deser równomiernie łyżką.

Włóż do lodówki i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny. Wszystko gotowe. Ekspresowy szybki deser jest gotowy i możesz go podać.

WSKAZÓWKA: Możesz posłodzić bitą śmietanę do smaku cukrem pudrem, a jeśli chcesz, aby śmietanka była gęstsza i bardziej kremowa, możesz zmieszać ją z mascarpone.  Smacznego!
PREMIA

Składniki:

  • 100 ml fanty
  • 200 g długich biszkoptów
  • 600 ml bitej śmietany
  • 100 g cukru pudru
  • 400 g kwaśnej śmietany
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 200 g ananasa w puszce (kawałki)
  • cynamon
  • forma o wymiarach 28 x 28 cm

Przygotowanie:

Fantę wlewamy do miski, moczymy w niej długie biszkopty i układamy je obok siebie w formie, którą wcześniej wyłożono papierem do pieczenia. W misce ubijamy śmietanę, ze śmietaną i cukrem na gęstą śmietanę, do której następnie dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy razem z kawałkami ananasa.

Tak przygotowany krem ​​wylewamy na biszkopty i wygładzamy szpatułką.  Posyp deser cynamonem i przechowuj w lodówce przez 2 godziny.

Wszystko gotowe. Po tym czasie możemy pokroić i podać deser. Smacznego!

error: Content is protected !!